Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

BESOB'un yeni başkanı Erdem

BESOB

BESOB Başkanı Mesut Aşanel'in aday olmadığı genel kurulda 86 oda başkanı ve yönetim kurulu 630 delegenin 601'i oy kullandı.

Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) genel kurulu dün yapıldı. 
BESOB Başkanı Mesut Aşanel'in aday olmadığı genel kurulda 86 oda başkanı ve yönetim kurulu 630 delegenin 601'i oy kullandı.
Birlik Genel Sekreteri Hüseyin Saran'ın faaliyet raporunu okumasının ardından yönetim aklandı. Genel kurulda oylamalara geçilmeden önce BESOB Başkanı Mesut Aşanel'e onursal başkanlık ünvanının verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
BESOB'un onursal başkanı seçilen Mesut Aşanel'in gözleri dolarken kendisine BESOB Başkan Adayı Fehmi Erdem ile diğer aday Turgay Kapan onur plaketi takdim etti.
Aşanel, 39 yıldır yöneticilik yaptığını açıkladı
Veda konuşması yapmak için kürsüye gelen Başkan Mesut Aşanel, 39 yıllık yöneticilik hayatının en onur verici dakikalarını yaşadığını söyledi.
Erdem: 86 odamızın hepsini kucaklayacağım”
BESOB Başkan Adayı Fehmi Erdem seçimlere gidilmeden önce yaptığı konuşmanın başında Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere rahmet acılı ailelerine sabır diledi.
Esnaf kesiminin medeniyetin örneği olan bir kesim olduğunu kaydeden Başkan Adayı Erdem esnafların disiplinin temel taşı olduğunu vurguladı. BESOB'un Türkiye'de örnek gösterilen teşkilatlar arasında olduğuna işaret eden Erdem emeği ve hizmeti geçen başta Mesut Aşanel olmak üzere herkese teşekkür etti. Esnafın sorunlarını bildiğini ifade eden Erdem sicil alınırken ustalık belgesi istenmesi, AVM yasasının çıkmaması, nakliyeci esnafına ucuz akaryakıt, kalfaların SSK'sının devlet tarafından karşılanması gibi temel beklentilerin yerine getirilmediğini dile getirdi.
Erdem Bu sorunların aşılabilmesi için siyasi ve maddi bir güce ihtiyacı vardır. Bizim bu sözümüzü çarpıtmak isteyenler olmuş. Biz Bandırma Belediyesine de Balıkesir Büyükşehir Belediyesine de her belediyeye aynı gözle bakıyor, hepsini belediye başkanımız olarak görüyoruz. Birazdan göreceksiniz benim listemde her siyasi görüşten arkadaşımız var. Balıkesir'in büyükşehir olması ile Balıkesir hızla yol alacaktır. Biz de bundan geri kalmamak için her platformda öncü olacağız. İhtiyacımız olan tek şey birlik ve beraberliğimiz. Seçim biter, geçim başlar. Kim kazanırsa kazansın 86 oda başkanını kucaklar.” diye konuştu.
Kapan: Oylarınızı hatır için değil, ekmek davası için verin”
BESOB Başkan Adayı Turgay Kapan da sözlerine Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden maden şehitlerine başsağlığı dileyerek başladı. 
Balıkesir'in artık büyükşehir olduğunu Altınova'dan Erdek'e kadar salona gelen oda başkanlarının hepsinin büyükşehrin oda başkanları olarak geldiğini söyledi.
Kapan söz uçar yazı kalır diyerek kendisinin projelerini broşür olarak dağıttığını belirterek Sorunlarınızı biliyorum, bana zaten hepiniz Bizim Turgay” dersiniz. Çünkü hep arazideyim. 24 saat telefonum açık. Bugüne dek AVM'lerle boğuştuk şimdi de asıl büyük tehlike olarak internet alışverişi çıktı karşımıza. Sayın Başbakanımıza internet alışverişi ile ilgili bir dosya verdim kendisi de tespitlerimin çok yerinde olduğunu söyledi. Sizlerden isteğim oylarınızı hatır gönül için değil ekmek davası için vermeniz. Bakın 52 bin üyeden 39 bin üyeye düştük.” dedi.
Seçimi BESOB Başkan adayı Fehmi Erdem kazandı.
Erdem'in Yönetim Kurulu: Necdet Erkan, Hayati Seçen, Hayri Özden, Abdullah Öztemel, Alaettin Akçeşme, Hasan Bayram, Ömer Metin, İsa Erol. Denetim Kurulu: Ali Madanoğlu, Necdet Berber, Metin Ayer, Erdal Önder, Ender Demirkaya. Disiplin Kurulu: Ramazan Malgır, Selamettin Çakır, Şerafettin Çıkar, Semih Keleş, Ömer Osman Kısa'dan oluştu.Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli